Formarea statelor medievale românești

Formarea statelor medievale românești este una din temele care pot apărea atât la examenul de Bac, testările școlare cât și solicitată pentru un referat.

În această a doua parte a subcapitolului „Autonomii locale și instituții centrale în spațiul românesc (secolele IX-XVIII)” vei avea ocazia să înveți despre formarea statelor medievale românești, adică despre formarea Moldovei (descălecatul lui Dragoș și voievodatul lui Bogdan), formarea Țării Românești (descălecatul lui Negru Vodă, descălecatul lui Basarab I și a sa luptă de la Posada pentru cucerirea independenței Țării Românești ilustrată în Cronica pictată de la Viena) precum și situația Transilvaniei (voievodul vasal Ungariei).

Despre toate acestea poți să citești pe larg în pagina manualului pentru a 12-a: „Formarea statelor medievale românești” a subcapitolului „Autonomii locale și instituții centrale în spațiul românesc (secolele IX-XVIII)”.

Citește acum formarea statelor medievale românești pentru a cunoaște toate evenimentele care au determinat aceste schimbări care au avut loc în perioada medievală.

În secolul al XIII-lea marea invazie tătară/mongolă din anul 1241 ia pe nepregătite Europa, dezorganizează regatul maghiar și distruge cnezatele și voievodatele românești. Invazia tătară se petrece pe mai multe direcții concomitent, astfel în timp ce o coloană mongolă înainta prin Polonia, o alta ia drumul Ungariei spre Buda, iar alta străbate nordul Moldovei îndreptându-se spre Transilvania și apoi spre centrul Ungariei.

Prețioase relatări d...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in