Religia și viața religioasă

Biserica a avut un rol important în evoluția nu doar religioasă ci și socială și culturală a oamenilor, de aceea îi dedicăm acest capitol intitulat ”Religia și viața religioasă”. Argumentele ce vin în sprijinul afirmației noastre, pot fi găsite în următoarele lecții:

  • Biserica și școala în Evul Mediu și la începuturile modernității. Construcția ecleziastică și implicarea laică unde vei afla mai multe despre rolul bisericii în dezvoltarea culturii și a învățământului.
  • Protectorat religios și identitate culturală în Europa și spațiul românesc. Statul biserica și diaspora. Această lecție explică modul în care religia a influențat și a fost influențată de societate și de conducătorii statelor europene de-a lungul secolelor.
  • Studiu de caz - România și toleranța religioasă. Diversificarea religioasă apărută cu ocazia Unirii din 1918 a influențat considerabil fenomentul de toleranță religioasă. Tot aici poți afla mai multe despre rolul pe care l-a avut statul român în raport cu Biserica înainte de al doilea război mondial, în timpul comunismului și după anul 1989.