Domnia lui Vlad Țepeș (1448; 1456-1462; 1476)
Domnia lui Vlad Țepeș a rămas în istorie, de numele său legându-se o mulțime de legende precum și cărți îndrăgite astăzi de milioane de oameni. În ceea ce privește spațiul românesc, domnia lui Vlad Țepeș a însemnat, ca și în cazul celorlați domnitori o luptă împotriva otomanilor. Toate detaliile, incluzând miturile despre numele său, le poți citi în manualul pentru clasa a XII-a oferit de profesorii noștri.
Ascensiunea la conducerea Țării Românești
Vlad Țepeș, fiul domnitorului Vlad Dracul și nepotul lui Mircea cel Mare (Bătrân) va fi înscăunat de Iancu de Hunedoara în anul 1456 ca domn al Țării Românești, fiind o mișcare strategică prin care acesta își asigura domnia în timpul luptelor de la Belgrad.
După moartea lui Iancu de Hunedoara, Vlad Țepeș va continua lupta antiotomană, cu atât mai mult cu cât se preconiza o nouă cruciadă susținută financiar de papalitate, a cărei conducere trebuia să îi fie înmânată fiului lui Iancu de Hunedoara, Matei/Matia Corvin – rege al Ungariei.
În referatul nostru despre Vlad Țepeș vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru această temă sau citește schema pe care o avem pentru domnitorul Vlad Țepeș.
Refuzul de a plăti tribut otomanilor
În momentul venirii sale pe tron, Țara Românească era frământată de numeroase lupte interne pentru putere, iar boierimea va fi supusă unor măsuri destul de aspre pentru a fi adusă la ascultare. Prin măsurile luate împotriva op...