Domnia lui Mihai Viteazul (1593-1601)

Domnia lui Mihai Viteazul a fost una de scurtă durată, însă realizările sale au rămas în istorie, cea mai remarcabilă fiind Unirea din 1600 a celor trei Principate. În subcapitolul ”Domnia lui Mihai Viteazul (1593-1601) vei avea ocazia să citești despre parcursul politic, diplomatic și armat al domnitorului Țării Românești. Pentru a parcurge mai ușor această lecție, am împărțit-o în trei părți: ”Domnia lui Mihai Viteazul (1593-1601)”, ”Unirea din 1600” și ”Importanța domniei lui Mihai Viteazul”.

De asemenea, pentru o documentare mai amplă îți recomandăm referatul nostru despre Mihai Viteazul sau pentru o vizualizare schematică a acțiunilor și evenimentelor în care a fost implicat domnitorul Țării Romenști citește acest material.

Acceptarea plății tributului către Imperiul Otoman va agrava statutul Țărilor Române pe parcursul secolului al XVI-lea, în contextul în care turcii cunosc apogeul puterii lor sub conducerea sultanului Soliman (sau Suleiman) Magnificul (1520-1566). Țările Române – Moldova și Țara Românească – și-au păstrat autonomia și dreptul de a-și alege singure domnii, însă în realitate amestecul Porții era destul de semnificativ, nu de puține ori domnitorii fiind numiți sau chiar maziliți la ordinul sultanului. Situația Transilvaniei se va schimba și ea. În 1521 sultanul Soliman Magnificul cucereşte Belgradul, iar în 1526 are loc bătălia de la ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in