Taberele celui De-al Doilea Război Mondial

Aceasta este pagina despre taberele celui De-al Doilea Război Mondial. Citind această pagină vei putea vedea cronologia evenimentelor, părțile implicate și deciziile acestora.

Dacă dorești să afli mai multe despre implicarea, rolul și acțiunile României în Al Doilea Război Mondial citește ghidul nostru tematic.

Apropierea graniței cu Germania și politica ofensivă militară a acesteia a determinat la 23 martie 1939 România să semneze tratatul economic cu Germania la Bucureşti. Acest acord era semnat pe o perioadă de cinci ani și defavorabil României, forțând adaptarea economiei ţării la cerinţele Germaniei, căreia îi asigura astfel mari cantităţi de petrol şi cereale. După încheierea tratatului economic bilateral cu Germania, Franța și Anglia au încheiat acorduri economice cu țara noastră, urmărind în fapt contrabalansarea tratatului cu Germania.

La 23 august 1939 se încheie la Moscova un tratat de neagresiune între Uniunea Sovietică și Germania: Tratatul Ribbentrop-Molotov (cunoscut și ca Pactul Stalin-H...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in