Călători și călătorii

Această a doua parte a lecției „Mari descoperiri geografice și culturale între secolele al XV-lea și al XIX-lea” îți oferă informații despre exploratorii: Cristofor Columb, Fernando Magellan, Vasco Da Gama, James Cook și David Livingstone.

Cu noi vei învăța despre descoperirea Americii și contribuția lui Cristofor Columb la acestă acțiune, despre ocolul în jurul lumii al lui Fernando Magellan, despre descoperirea rutei maritime dintre Europa și India a lui Vasco Da Gama, despre circumnavigarea Noii Zeelande de către James Cook și parcurgerea de la vest la est a continentului african de către David Livingstone.

Află și mai multe detalii despre marii exploratori ai lumii - Cristofor Columb, Fernando Magellan, Vasco Da Gama, James Cook, David Livingstone - și aventurile lor în căutarea de noi tărâmuri citind în continuare manualul nostru de istorie.

Alte personalitați care se pot menționa în această pagină sunt: Bartolomeo Diaz (calatorește până la Capul Bunei Speranț: 1487-1488), Alvarez Cabral (descoperă Brazilia în 1500),  Hernano Cortez (cucerește Imperiul Aztec în 1521), Francisco Pizzaro (cucerește Imperiul Incaș în 1532-1533), Francis Drake (realizează o călătorie în jurul lumii (1577-1580), Abel Tasman (descoperă Noua Zeelandă, Tazmania, dar și Sudul Australiei în perioada 1642-1644).

Cristofor Columb

Cristofor Columb (1451-1506) a rămas în paginile istoriei ca fiind cel care a descoperit continentul american. Născut în Geneva, care era la vremea respectivă unul dintre cele mai importante porturi din Europa, Columb a deprins încă de mic aptitudinile necesare pentru a fi un bun navigator. Intrigat de jurnalele de călătorie ale lui Marco Polo și bazându-se pe teoria conform căreia Pământul este rotund, Cristofor Columb a cerut sprijinul financiar al curților regale spaniole și portugheze pentru a întreprinde o călătorie spre Apus, în speranța găsirii unei alte rute spre continentul asiatic. Deși refuzat în mai multe rânduri, acesta a fost finanțat în cele din urmă de regele Castiliei. 

În urma primei sale expediții, odată ajuns pe țărm, Columb era convins că se află pe tărâmurile asiatice înfățișate de Marco Polo în scrierile sale. De fapt, descoperise un alt teritoriu, și anume America...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in