Mari descoperiri geografice și culturale între secolele XV-XIX

Capitolul ”Mari descoperiri geografice și culturale între secolele al XV-lea și al XIX-lea” te poartă în lumea plină de aventuri ale marilor exploratori ai lumii. Cu noi vei avea ocazia să înveți despre marile descoperi geografice și impactul pe care acestea l-au avut în domenii precum economie, geografie și cultură. În prima partea a acestei lecții te vei putea informa despre nevoia descoperirii de noi spații și teritorii.

Evenimente precum ”Marea Foamete”, pandemia de ciumă și războaiele dintre marile puteri Franța și Anglia, au dus la o destabilizare a situației continentului european, populația suferind mari pierderi. Odată cu reabilitarea economiei, cererea a început să crească, fapt care a contribuit decisiv la marile descoperiri geografice. Diferiți exploratori s-au aventurat pe mări și oceane, fie în căutare de teritorii bogate în mirodenii și aur, fie în căutare de rute mai ușoare spre binecunoscuta Indiei - principalul furnizor de mirodenii.

Îți sugerăm să citești în continuare, pentru a afla și mai multe informații despre marile descoperiri geografice.   

Fragment din capitol:

Marile descoperiri geografice începute în secolul al XV-lea reprezintă o lectură fascinantă datorită detaliilor inedite despre contactele dintre civilizații și expedițiile pe tărâmuri mai mult sau mai puțin cunoscute. Jurnalele marilor exploratori ai lumii sunt surse bogate de informații care au ajutat la definitivarea viziunii geografice asupra Pământului
De asemenea, studiind despre descoperirile geografice, ai ocazia de a observa cum au evoluat culturile de pe diverse continente și valul de schimbări survenit odată cu contactul civilizațiilor europene. Evoluția noastră socială și culturală este strâns legată de acest capitol captivant din istorie, așadar o bună cunoaștere a acestuia este necesară.

Nevoia descoperirii de noi teritorii

    Secolele al XIV-lea...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in