Studiu de caz - Călători străini despre civilizația din spațiul românesc în Evul Mediu și la începuturile epocii moderne

Studiul de caz ”Călători străini despre civilizația din spațiul românesc în Evul Mediu și la începuturile epocii moderne” prezintă viziunea unor călători străini despre Țările Române. Din motive politice, diplomatice sau pur și simplu mânați de curiozitate, călătorii au explorat spațiul românesc și și-au notat impresiile cu privire la oamenii, obiceiurile și tradițile de pe meleagurile noastre. Acestea au servit ca informații prețioase pentru europeni, și nu puțini au fost cei care, după o incursiune în Țările Române, au întărit teoria care susține romanitatea românilor.

Viziunile călătorilor străini despre Țările Române s-au materializat în scrieri precum cele ale lui Marco Bandini (”Codex Bandini”), Saint-Marc Girardin (cu al său articol ”Principatele danubienie”) și Étienne-Adolphe Billecocq (”Album moldo-valaque”).

Acest material despre călătorii straini în spațiul românesc îți va prezenta imaginea Țărilor Române din perspectiva unor străini. Află și mai multe detalii pe tema călători străini despre Țările Române citind în continuare studiul de caz ”Călători străini despre civilizația din spațiul românesc în Evul Mediu și la începuturile epocii moderne”.

Prin poziția lor, Țările Române, au reprezentat un punct strategic în cadrul multor bătălii ale Evului Mediu, fiind un „bastion” în înaintarea otomanilor spre Europa, dar această plasare geografică între Occident și Orient avea să avantajeze și călătoriile străinilor pe meleagurile noastre începând cu această perioadă.

Călătorii străini ce s-au perindat pe meleagurile strămoșești – indiferent de misiunea cu care au venit - aveau să își noteze impresiile de călătorie, realitățile istorico-politice, administrative, geografice, etno-folclorice pe care le-au remarcat sau la care au luat parte, transmițând posterității documente de o deosebită valoare referitoare la Țările Române din acea perioadă. Unul din cele mai importante aspecte menționate în aceste scrieri este latinitatea și recunoașterea descendenței romane a poporului român, precum și demonstrarea continuității pe acest teritoriu.

Deși Țările Române au devenit

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in