Călători români acasă și în lume
În acest subcapitol, ”Călători acasă și în lume”, ai ocazia să citești despre personalități precum Nicolae Milescu Spătarul, Constantin Cantacuzino, Dimitrie Cantemir sau Dinicu Golescu și incursiunile lor pe pământ românesc și străin. Împinși de curiozitate, de carieră - diplomatică sau militară - sau nevoiți să trăiască în exil, călătorii români au cules informații și date din locurile vizitate, lăsând în urma lor scrieri importante.
În pagina dedicată lecției ”Călători acasă și în lume” te vei informa cu privire la Nicolae Milescu Spătarul și al său ”Jurnal de călători în China”, la Constantin Cantacuzino și a sa hartă a Țării Românești, cu privire la Dimitrie Cantemir și enciclopedia sa „Descriptio Moldaviae” și mulți alții. Cu noi, vei reuși să înțelegi importanța călătoriilor întreprinse de călătorii români.
Așadar, nu ezita să citești în continuare ”Călători români acasă și în lume” și să afli mai multe despre Nicolae Milescu Spătarul, Dimitrie Cantemir, Ion Ghica, Julius/Iuliu Popper și mulți alții.
De ce este important să studiem tema călătorilor români acasă și în lume?
Oamenii au fost de la început fascinați de călătorii, încercând să descopere ținuturi sau lucruri noi. Uneori au călătorit din propria dorință de explorare și cunoaștere, uneori au mers la studii pe alte meleaguri, alteori au urmat calea exilului. Uneori au fost conduși de curiozitate – a oamenilor, a culturilor, a peisajelor cu flora și fauna specifice fiecărei regiuni - alteori și-au urmat doar meseria fiind militari sau diplomați ce călătoreau în scopuri politice. Orice scop inițial ar fi avut aceste călătorii, ele au avut drept urmare pe de o parte asimilarea de către cultura română a unor aspecte ale culturilor și tradițiilor altor popoare și, pe de alta, răspândirea propriei noastre culturi în țările cu care am avut contact. Toate aceste bogate experiențe s-au concretizat astfel în diferite lucrări cu caracter enciclopedic, jurnale, scrisori.
Călătoriile românilor prin țară și în afara granițelor
Putem deschide această...