Practici politice totalitare. România și Europa secolului al XX-lea între democrație și totalitarism

În subcapitolul „Practici politice totalitare. România și Europa secolului al XX-lea între democrație și totalitarism” vei putea citi despre regimuri totalitare și practici politice totalitare. Regimurile totalitare se referă fascism, nazism și comunism, cele trei regimuri care, alături de democrație, au dominat scena politică în secolul al XX-lea. Practicile politice totalitare se referă la modul în care aceste ideologii și liderii care le-au adoptat au reușit să se impună și să ofere continuitate în țările lor: nazismul lui Hitler în Germania, comunismul lui Lenin în Rusia și fascismul lui Mussolini în Italia. De la aparatul de propagandă până la teroare și crime împotriva opozanților, liderii au făcut orice pentru a-și asigura și consolida statutul. 

Citește în continuare „Practici politice totalitare. România și Europa secolului al XX-lea între democrație și totalitarism” și află mai multe detalii.

1. De ce este important să studiem tema practicilor totalitare?

Istoria modernă se concentrează în jurul acestui secol, secolului al XX-lea, evenimentele petrecute având un impact care afectează și astăzi politica și societatea, atât pe plan intern cât și pe plan mondial. Actualitatea regimurilor totalitare se reflectă și la nivel individual, nu puțini fiind cei care au prins atât regimul totalitar comunist, cât și regimul totalitar sau au o rudă care a trăit atât în comunism cât și în democrație. Așadar, tema practicilor totalitare în Europa este studiată atât pentru felul în care ea reușește să se reflecte astăzi în viețile noastre de zi cu zi, dar și pentru a scoate în evidență impactul economic, psihologic, social și politic al unei ideologii aplicate greșit.

2. Apariția și afirmarea regimurilor totalitare

Tensiunile acumulate în secolul al XIX-lea în urma...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in