Democrație și liberalism în Europa

Tema democrației și liberalismului apare deseori în cadrul cerințelor de la bacaureatul la istorie. Această temă este strâns legată de tema totalitarismului. Pentru a fi cât mai bine pregătit pentru bacul la istorie, sau pentru un test la clasă, te încurajăm să parcurgi și acest capitol al manualului.

De multe ori se face confuzia între termenii de democrație și liberalism. În prima parte a acestui capitol îți clarificăm diferențele dintre acești termeni și în ce contexte democrația și liberalismul apar împreună. Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine acești termeni, îți prezentăm și principalele partide și organizații din perioada interbelică.

După o perioadă de consolidare a democrației și a valorilor liberale în lume și România, inclusiv, acestea au suferit un declin pronunțat începând cu perioada interbelică. Citește paginile ce urmează pentru a afla care au fost cauzele pentru acest declin și cum a arătat democrația atât după Primul Rîzboi mondial, cât și după Al Doilea Război Mondial.