Studiu de caz - Construcția democrației și ideologia totalitară în România

În acest studiu de caz, ”Construcția democrației și ideologia totalitară în România” , vei putea citi despre Legiunea Arhanghelului Mihail, regimul antonescian și cel comunist, reprezentat de Gheorghe Gheorgiu-Dej și Nicolae Ceaușescu. Aceste personalități și regimuri semnifică ideologia totalitară în România, ideologie ce a cuprins numeroase state ale lumii în secolul al XX-lea. 

Dacă vei alege să parcurgi acest studiu de caz, te vei informa cu privire la Corneliu Zelea Codreanu - cel care a înființatat Legiunea Arhanghelului Mihail - și politica sa, parcursul lui Ion Antonescu la cârma țării, unde a instaurat dictatura militară, practicile comuniste ale lui Gheorghe Gheorghiu-Dej și ale lui Nicolae Ceaușescu , precum și despre triumful democrației în România odată cu revoluția din anul 1989.

Continua citirea ”Construcției democrației și ideologia totalitară în România” și însușește-ți noțiuni cu privire la Legiunea Arhanghelului Mihail, Ion Antonescu, Gheorghe Gheorghiu-Dej  și Nicolae Ceaușescu. 

Trecerea pragului secolului al XX-lea a reprezentat pentru statele europene, inclusiv pentru România, o perioadă de consolidare a democrației. Constituția din 1923 este astfel una din primele cărămizi așezate la construcția acestei democrații, care însă nu a fost destul de puternică pentru a se impune și menține. Lipsa experienței politice, precum și contextul european favorabil doctrinelor totalitare a determinat, odată cu venirea la tron a lui Carol al II-lea și cu instaurarea în 1938 a dictaturii regale, intrarea în declin a democrației românești.

Principalele forțe antidemocratice care...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in