Studiu de caz - Construcția democrației și ideologia totalitară în România
În acest studiu de caz, ”Construcția democrației și ideologia totalitară în România” , vei putea citi despre Legiunea Arhanghelului Mihail, regimul antonescian și cel comunist, reprezentat de Gheorghe Gheorgiu-Dej și Nicolae Ceaușescu. Aceste personalități și regimuri semnifică ideologia totalitară în România, ideologie ce a cuprins numeroase state ale lumii în secolul al XX-lea.
Dacă vei alege să parcurgi acest studiu de caz, te vei informa cu privire la Corneliu Zelea Codreanu - cel care a înființatat Legiunea Arhanghelului Mihail - și politica sa, parcursul lui Ion Antonescu la cârma țării, unde a instaurat dictatura militară, practicile comuniste ale lui Gheorghe Gheorghiu-Dej și ale lui Nicolae Ceaușescu , precum și despre triumful democrației în România odată cu revoluția din anul 1989.
Continua citirea ”Construcției democrației și ideologia totalitară în România” și însușește-ți noțiuni cu privire la Legiunea Arhanghelului Mihail, Ion Antonescu, Gheorghe Gheorghiu-Dej și Nicolae Ceaușescu.
Trecerea pragului secolului al XX-lea a reprezentat pentru statele europene, inclusiv pentru România, o perioadă de consolidare a democrației. Constituția din 1923 este astfel una din primele cărămizi așezate la construcția acestei democrații, care însă nu a fost destul de puternică pentru a se impune și menține. Lipsa experienței politice, precum și contextul european favorabil doctrinelor totalitare a determinat, odată cu venirea la tron a lui Carol al II-lea și cu instaurarea în 1938 a dictaturii regale, intrarea în declin a democrației românești.