Manual de Istorie pentru clasa a 12-a

Profesorii de istorie cu care colaborează echipa Liceunet îți oferă acest manual online de istorie complet și foarte util, dedicat elevilor de clasa a 12-a (dar și tuturor celor pasionați de istorie). Care sunt avantajele acestui manual de istorie clasa a 12-a?

Citind acest manual vei reuși să înțelegi mai bine materia de clasa a 12-a și să înveți mai ușor pentru Bacalaureatul la Istorie, întrucât materia noastră este delimitată, marcând exact informația care ce intră la examen și care nu. Totodată, acest manual (online) de istorie te poate ajuta să obții note mai bune la clasă, acest lucru incluzând lucrări, referate, teze și temele de casă. De asemenea, în cadrul manualului vei găsi trimiteri către referate, eseuri sau schițe care te vor ajuta mai bine să înțelegi anumite teme.

Informația istorică este redactată folosind un limbaj accesibil tuturor elevilor. Manualul de istorie clasa a 12-a oferă explicații și imagini care te vor face să înțelegi și să asimilezi mai bine și cele mai dificile noțiuni.

Printre cele mai importante capitole din cadrul manualului de istorie clasa a 12-a vei găsi:

Popoare și spații istoriceun capitol în care aruncăm o privire peste Romanitatea românilor în viziunea istoricilor, dar și asupra călătoriilor și a călătorilor care au dus la marile descoperiri geografice și culturale din perioada Evului Mediu.

Oamenii, societatea și lumea ideilorîn care ne vom concentra pe evolutia culturală, și cum a influențat aceasta schimbările de pe teritoriile Europene, dar mai ales din spațiile românești, focusându-ne în mod special pe aspectele politice.

Statul și politicaeste capitolul care vizează evoluția statelor, urmărind formarea lor, schimbările modului de guvernare, a regulamentelor și a conducătorilor, schimbări de obicei marcate de evenimente majore precum Revoluția română de la 1848 sau Marea Unire din 1918.

Relațiile internaționalecapitolul în care vorbim despre rolul și atitudinea României pe plan european, de la începuturile evului mediu până după revoluția din anul 1989. Urmărind conducători precum Mircea cel Bătrân, Iancu de Hunedoara, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul, acest capitol urmărește evoluția pe plan internațional a României din Evul Mediu pâna la începuturile modernității, de unde în centrul atenției intră evenimente precum Războiul Crimeei (1853-1856) și congresul de pace de la Paris(1856), Congresul de la Berlin (1878) culminând cu războaiele balcanice și Primul Război Mondial în urma cărora se formează Marile alianțe, taberele celui De-al Doilea Razboi Mondial. Capitolul continuă cu România în perioada Războiului Rece, urmărind evoluția politicilor externe începând cu primii ani ai regimului comunist, până la distanțarea față de Moscova și politici luate dupa revoluția din 1989.

În capitolul Religia și viața religioasăputem observa rolul bisericii în Evul Mediu ca instituție de învățământ, precum și evoluția relațiilor dintre stat și biserică, de la protectoratul religios și identitatea culturala în Europa și în spațiul românesc pâna la atitudinea de toleranță a statului față de biserică în secolul XX.

Pentru o vizualizare integrală a lecților achiziționează și citește manualul nostru online de istorie pentru clasa a 12-a. Dacă până acum Istoria ți se părea grea sau inutilă, cu manualul nostru această disciplină va prinde sens, întrucât îți explicăm pentru fiecare capitol importanța studierii lui. Aici găsești imagini, definiții și explicații simplificate, lucruri trecute cu vederea în manualele tradiționale, primite la școală.

Manualul de istorie pentru clasa a 12-a respectă programa, astfel că te poți asigura de faptul că informațiile regăsite aici sunt utile și în conformitate cu ceea ce studiezi la școală. Accesează manualul nostru și descoperă Istoria de clasa a 12-a altfel!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Manual de Istorie pentru clasa a 12-a

[36]
Review-urile utilizatorilor
 • 10.02.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Nu este super bine dar nici super rau, sunt mai multe chestii de adaugat la istorie, mult mai multe pentru o nota de 9 cel putin. La romana de exemplu e perfectionata structura.
 • 08.02.2018
  Scris de Profesor de gimnaziu
  Buna ziua, cum se descarca e-book-ul Manual de istorie pentru clasa a 12-a in calculator? Nu apare nicio optiune pentru efectuarea descarcarii.
 • 07.06.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Treaba-i buna!
 • 15.02.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bine structurat, usor de parcurs.