Lock

Societatea contemporană

Lock

În această lecție vom primi evoluția societății de-a lungul timpului, în special din punct de vedere a claselor sociale în relație cu economia. Vom observa efectele revoluției industriale asupra marilor domenii precum agricultura, dar și cum aceasta a determinat deplasarea rolurilor muncitorilor în această industrie. Totodată, vom observa o deplasare a tipului de valorificare a muncii prestate, de la cea fizică la cea intelectuală, rezultând în diferențe de statut economic și social, chiar și în sisteme de guvernare precum comunismul.

Citiți această lucrare pentru a afla mai multe despre evoluția societății contemporane, a curentelor și a mentalității care au ajutat la dezvoltarea lumii așa cum o știm.

Încă din cele mai vechi timpuri societatea a fost cea care a modelat comportamentul oamenilor și modul lor de gândire și de acțiune în concordanță cu anumite valori religioase, filosofice sau politice. Schimbările economice, industrializarea, evenimentele politice din secolul al XX-lea au determinat numeroase schimbări în cadrul societății. Astfel...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in