Lock

Viața privată și viața publică

Lock

De-a lungul istoriei putem observa că viața unui individ se împarte în două ramuri mari: viața publică și viața privată. Pe ramura vieții publice putem observa concepte precum indatoririle de cetățean, implicarea în viața politică, îndatoririle față de societatea, conduita civică și munca. În polul opus al vieții private se regăsește familia, activitățile de interes personal precum hobby-urile, odihna, interacțiunile sociale și mai ales libertatea de exprimare personală.

În această lecție vom studia cum au evoluat aceste două ramuri de-a lungul timpului, dar și cum au fost influențate de progresele societății dar mai ales de presiunile religioase sau politice.

Citiți această lecție pentru a afla mai multe despre cum au evoluat de-a lungul istoriei viața publică și privată, pentru a înțelege mai bine principiile după care este deguvernată societatea și conduita socială pe care ni se impune să o respectăm.

Schimbările economice precum și evenimentele politice prin care a trecut societatea secolului al XX-lea aveau să se reflecte mai departe în industrie, demografie, dar și la nivelul calității vieții omului, odată cu reliefarea libertății individuale, reflectându-se totodată în zona spațiului public și a celui privat – în cadrul cărora omul își desfășoară existența de zi cu zi. Distincția între aceste d...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in