Știința și tehnica în slujba războiului

În capitolul despre ”Știința și tehnica în slujba războiului” îți oferim detalii despre modul în care cele două au servit domeniului militar. Este important să studiem despre știința și tehnica în slujba războiului, întrucât descoperirile făcute aici au influențat cursul multor lupte, atât terestre cât și aviatice.

De precizat faptul că cele două războaie mondiale au depășit de departe orice alte confruntări armate de până atunci în ce privește mobilizarea forței umane și aplicabilitatea cercetărilor științifice. Victoria în cele două mari conflagrații a fost de partea alianței care a dispus de resurse economice suficiente pentru întreținerea armatelor și, mai ales, pentru utilizarea descoperirilor de ultimă oră menite să-i surprindă pe adversari.  

Accesează manualul nostru și citește în continuare lecția despre ”Știința și tehnica în slujba războiului.”

Un domeniu aparte care beneficiază de progresele științei și tehnicii este domeniul militar. Până la începutul Primului Război Mondial o serie de invenții erau deja puse în folosul armatei, dintre acestea amintind telegraful, motorul cu combustie internă, submarinul, aeroplanul ș.a. Întrucât schimbările petrecute în acest domeniu sunt notabile, s-a vorbit chiar de o revoluție tehnico-militară. Întrucât domeniul militar este unul de siguranță națională, el...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in