Lock

Migrații în lumea contemporană

Lock

Migrațiunea este deplasarea în masă a unor triburi sau a unor populații de pe un teritoriu pe altul, determinată de factori economici, sociali, politici sau naturali. Este un proces natural pe care îl putem observa la o multitudine de specii de mamifere, inclusiv la oameni, proces care după cum spune și definiția este practicat pentru a găsi noi oportunități pentru o viață mai bună.

Lecția ”Migrații în lumea contemporană” îți oferă informații utile cu privire la fenomenul ce a luat amploare în secolul al XX-lea, și anume migrația. În ”Migrații în lumea contemporană” ne vom concentra pe o clasificare a acestora (legale - ilegale, individuale - colective etc.), explicând pe înțelesul fiecărui elev fiecare categorie. De asemenea, vom menționa și factorii care au determinat fenomenul de migrație.

Îți recomandăm să achiziționezi ”Manual de Istorie pentru clasa a XI-a” pentru a avea acces la lecția ”Migrații în lumea contemporană”.

Nu putem începe acest capitol fără o reluare a definiției termenului migrație, întrucât semnificația sa nu mai este stricto sensu aceeași ca acum câteva secole. Astfel, migrația este definită de DEX ca o „deplasare în masă a unor triburi sau a unor populații de pe un teritoriu pe  altul, determinată de factori economici, sociali, politici sau naturali”. În epoca contemporană vorbim pe de o parte de schimbarea numărului...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in