Lock

Efectele industrializării și tehnologizării asupra mediului

Lock

De-a lungul istoriei, dar mai ales în ultimul secol, tehnologia ne-a schimbat și ne-a ușurat radical viețile. Cu toate acestea, orice avantaj vine cu propriul său preț.

În această lecție vom observa câteva dintre efectele care au venit în viețile umanității odată cu tehnologiile noi. De la găuri în stratul de ozon, acumulare de cantități masive de deșeuri și scurgeri de petrol până la încălzirea globală și accidente nucleare, prețul plătit pentru o viață mai ușoară nu este întotdeauna știut, de puține prevenit și de cele mai multe ori ignorat.

Vă invităm să descărcați această lucrare despre efectele industrializării și tehnologizării asupra mediului pentru a afla mai multe și pentru a putea redacta un referat de nota 10 pe această temă. 

Descoperirile în domeniul tehnologiei au modificat radical majoritatea proceselor de producție și de transport. Industrializarea și tehnologizarea au, fără doar și poate, un impact mai mult sau mai puțin evident la ora actuală asupra mediului. Unele efecte erau previzibile, altele au fost constatate, în timp ce altele urmează a fi descoperite. Transportul țițeiului pe mare, prin accidentele care se pot întâmpla, poate să determine poluarea mediului prin poluarea apei și a faunei marine. Putem aminti aici accidentul din aprilie 2010 de pe platforma petrolieră Deepwater Horizon a companiei British Petroleum, în Golful Mexic.

Curățarea apei de petrolul devărsat este o operațiune extrem de dificilă și nu poate șterge toate urmele catastrofei. Solvenții chimici aruncați deasupra apelor pentru a dizolva petrolul și a curăța apa au și ei efecte nedorite asupra...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in