Lock

Studiu de caz - Imaginea României în presa internațională după 1989

Lock

În studiul de caz ”Imaginea României în presa internațională după 1989” ne vom concentrea pe felul în care presa din străinătate a perceput evenimentele ce au avut loc în țara noastră în 1989 și după acest an. Europa și Statele Unite ale Americii urmăreau prin intermediul TVR-ului luptele pentru putere și începutul desprinderii României din ghearele comunismului.

Ne vom da astfel seama că imaginea României în presa internațională după 1989 este una trunchiată, compusă din fragmente a ce au considerat alții a fi mai important, impresionant, senzațional.

Te invităm să citești mai multe despre ”Studiu de caz - Imaginea României în presa internațională după 1989” în rândurile ce urmează. 

Revoluția din decembrie 1989 a scos România din umbră și a adus-o în centrul atenției presei internaționale. Transmisiile în direct ale Televiziunii Române Libere au dat mărturie despre evenimentele revoluționare și apoi despre situația postdecembristă. Europa și Statele Unite ale Americii urmăreau astfel prin intermediul TVR-ului luptele pentru putere și începutul desprinderii României din ghearele comunismului.

Astfel, imaginea ţării poate fi înțeleasă ca un concept teoretic, artificial, fiind o reflexie a reprezentărilor celorlalţi, a străinilor, a celor care nu au fost în mijlocul problemelor. Vom regăsi așadar o imagine trunchiată, compusă din ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in