Lock

Studiu de caz - Grigore Gafencu și unitatea europeană

Lock

Manualul de clasa a 11-a marca liceunet îți oferă toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua notele mult dorite la disciplina Istorie. În acest capitol, ”Grigore Gafencu și unitatea europeană” vei avea ocazia să citești date generale despre Grigore Gafencu. Tot în ”Grigore Gafencu și unitatea europeană”  îți vom oferi informații și despre acitivitatea sa ca om politic, activitatea sa jurnalistică, precum și cărțile sale.

Așadar, nu ezita să parcurgi acest studiu de caz despre Grigore Gafencu și unitatea europeană pentru a înțelege mai bine această lecție și a lua notele mult dorite la școală.

Grigore Gafencu (1892-1957) a fost un renumit om politic, diplomat, jurnalist și scriitor român. Născut într-o familie boierească, urmează Dreptul, luându-și doctoratul în drept la Sorbona. Se va înrola ca locotenent în Primul Război Mondial, pentru meritele sale primind decorațiile Coroana României și Ordinul „Mihai Viteazul”.

După terminarea războiului și-a slujit țara prin calitățile sale de jurnalist și om politic. Astfel, Grigore Gafencu este fondator al ziarelor „Revista Vremii” (1921) şi „Timpul” (1937). De asemenea, a fost director al ziarului „Argus” (1923) și membru-fondator al Agenţiei de presă Orient-Radio (RADOR). Pe plan extern, a colaborat la „Journal de Genève”, precum și la alte publicații europene.

Grigore Gafencu

Ca om politic și-a desfășurat activitatea ca secretar general al Ministerului Afacerilor Străine al României (1928); a fost subsecretar de Stat la Ministerul Lucrărilor Publice şi Comunicaţiilor în perioada noiembrie 1929 - iunie 1930 şi la Ministerul Afacerilor Străine al României în perioada iunie-octombrie 1930; a deținut funcția de ministru al Afacerilor Străine al României în perioada decembrie 1938-iunie 1940, dându-și demisia atunci când rușii au răpit Basarabia și Bucovina de Nord; a fost ministru ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in