Lock

Studiu de caz - Economia rurală și economia urbană în România

Lock

Este cunoscut faptul că un razboi are efecte devastatoare asupra unei țări, atât din punct de vedere social, prin pierderea unui număr foarte mare de vieți, distrugerea familiilor sau nenorocirea pe viață a victimelor, cât și din punct de vedere economic prin distrugerea orașelor, a fabricilor, a caselor sau prin destabilizarea economiei interne.

În acest capitol ne vom focusa atenția pe evoluția economică din România în perioada interbelică. Vom explora atât problemele existente pe teritoriul țării în urma unirii din 1918, legate de gestionarea terenurilor agricole cât și pe dezvoltarea și restructurarea economiei prin accesarea altor resurse precum petrolul.

Citește Studiul de caz despre economia rurală și economia urbană în România pentru a vedea cum evoluat economia României, care au fost pașii și evenimentele care au schimbat economia.

Marea Unire de la 1918 a dus la creșterea suprafeței teritoriale a României, suprafața arabilă crescând astfel de la 6,6 milioane ha la 14,6 milioane ha. De asemenea, suprafața silvică a crescut și ea de la 2,...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in