Lock

Hegemonia Europei

Lock

Primele cuvinte care apar atunci când ne gândim la Hegemonia Europei sunt dominație, superioritate. Acest material va explica și exemplifica unde anume a fost Europa superioară, ce factori i-au adus această superioritate și pentru ce perioadă de timp a reușit să-și mențină dominația. Tot în această lucrare, vom observa și câteva dintre atitudinile europene, luând în considerare acțiunile, modurile de abordare, dar mai ales ideologiile "exportate" în perioada secolului XX.

Dacă dorești să afli ce a însemnat și cum s-a manifestat Hegemonia Europei atunci citește această pagină.

Hegemonia Europei la începutul secolului al XX-lea reprezenta confluarea (unirea, împreunarea) superiorității militare cu avântul industrializării și toate avantajele economice și sociale ce au decurs de aici: minele, uzinele, rețeaua de transport feroviară și cea navală ș.a.m.d.  Resursele materiale confereau europenilor posibilitatea unui nivel de trai superior. La acesta trebuie să adăugam și nivelul superior al educației, marea majoritate a populației fiind școlarizată, în timp ce în colonii procentul populației adulte știutoare de carte era în jur de 10%.

Abundența resurselor se reflectă fidel într-o creștere a consumului, evidențiind din nou Europa în defavoarea altor regiuni. La începutul revoluției industriale principala sursă de energie a fost cărbunele, pentru ca mai apoi locul său să fie preluat de petrol. Statistic, s-a evidențiat faptul că în Marea Britanie pe cap de locuitor consumul de ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in