Lock

Dominația Europei asupra lumii

Lock

Dominația Europei

Dominația Europei asupra lumii din perioada secolului XX, este un subiect pe cât de important în istoria lumii, pe atât de interesant pentru cei care o studiază. Dominația Europei asupra lumii este un subiect important din cauza influenței pe care a avut-o această perioadă asupra statelor, a teritoriilor,a mentalităților și a politicilor pe care le cunoaștem astăzi. Partea interesantă, pe lângă altele, este modul în care au acționat statele Europene, astfel încât putem observa o parabolă a dezvoltării statale, reușind într-un timp relativ scurt să crească și să se prăbușească.

Dacă vreți să aflați mai multe despre Dominația Europei asupra lumii, precum și despre acțiunile care au împiedicat această inițiativă, vă invităm să descărcați această lucrare. Lectură plăcută!

Secolul al XX-lea se caracterizează printr-o schimbare continuă și accelerată. O dovadă în acest sens este însuși faptul că la începutul secolului al XX-lea Europa își cunoștea apogeul, iar la finele aceluiași secol își plângea decăderea.Explicarea acestui fenomen și punctul culminant al evoluției Europei rezidă în dorința de dominare a altor spații, vecine sau îndepărtate, prin achiziționarea de colonii în virtutea imperialismului ce a dominat secolul anterior.

Astfel, forma perceptibilă a dominației europene asupra lumii o reprezintă imperiile coloniale, printre marile puteri coloniale europene menționând Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Belgia, Spania și Portugalia. Acestea s-au aflat într-o permanentă confruntare pentru spații, resurse și implicit, prestigiu, lupta pentru hegemonie ducând în final la izbucnirea celor două Războaie M
...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in