Lock

Studiu de caz - Cultura română - cultură europeană

Lock

În studiul de caz ”Cultura română - cultură europeană” îți oferim informații despre Constantin Brâncuși, una dintre cele mai marcante personalități culturale și artistice pe care țara noastră le-a oferit. Informațiile despre Constantin Brâncuși pe care ți le vom furniza se referă în special la personalitatea artistică a acestuia, studiile sale, modernitatea operei sale care a și alineat cultura română alaturi de cultura europeană.

Acest studiu de caz, ”Cultura română - cultură europeană” face parte din programa pentru simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a. Citește cu atenție și află mai multe informații despre Constantin Brâncuși și impactul său asupra culturii românești și a celei europene. 

Cultura română a beneficiat de o evoluție aparte de-a lungul secolelor, datorită particularităților celor trei provincii românești și a poziției istorico-geografice, care a plasat țara noastră la întretăierea drumurilor dintre Occident și Orient. Cultura românească a reușit în acest context să își dezvolte o perspectivă proprie și o capacitate deosebită de sinteză a valorilor în căutarea și urmarea destinului său european, reușind în secolul al XX-lea să se integreze irevocabil în spațiul spiritualității europene.

S-a afirmat de către unii istorici că reintegrarea europeană a culturii românești și a celorlalte state foste comuniste a fost doar o consecință iminentă a modernității prin destrămarea frontierelor naționale și

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in