România și integrarea euroatlantică

Integrarea euroatlantică a României a reprezentat un pas important în ceea ce privește relațiile internaționale stabilite după 1989 de țara noastră.

În acest material, profesorii noștri de istorie îți prezintă informații interersante despre România și NATO și despre România și integrarea în Uniunea Europeană. Pentru a le aprofunda mai bine, vei putea consulta o serie de imagini și hărți, care ilustrează politica externă adoptată în această perioadă.

Citește acum materialul „România și integrarea euroatlantică” și te vei descurca mult mai bine la ora de istorie!

În vederea refacerii economice a Europei în urma celui de-al Doilea Război Mondial, SUA s-au angajat în mod direct, oferind suport politic, militar și economic. Perioada Războiului Rece a consolidat legătura dintre Washington și statele democratice din Europa de Vest. În acest sens, pe lângă ajutorul oferit de Planul Marshall sau formarea Comunității Economice, asistăm în plan politic la câteva evenimente importante: reconcilierea franco-germană ai cărei actori principali au fost președintele Franței Charles de Gaulle și cancelarul Germaniei de Vest Konrad Adenauer.

În plus, la începutu...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in