Revoluția industrială

Lecția ”Revoluția industrială” îți oferă toate detaliile despre evenimentul care a marcat secolul al XIX-lea. Revoluția industrială nu s-a rezumat doar la domeniul industriei, ea s-a extins și în alte ramuri precum ramura socială, tehnologică și artistică. Începută în Anglia, revoluția a cuprins rapid și celelalte state europene, dar și statele celorlalte continente. 

Pentru informații complete, care te vor ajuta să înțelegi mai bine acest subiect, te sfătuim să citești în continuare ”Revoluția industrială”. 

Revoluția industrială reprezintă acel proces declanșat la finele secolului al XVIII-lea – începutul secolului al XIX-lea, inițial în Anglia, apoi încet-încet și în celelalte țări: Franța, Germania, Statele Unite ale Americii. Procesul industrializării a presupus, odată cu inventarea mașinii cu abur, trecerea de la producția manuală la cea în care operațiunile de producție au fost înlocuite de mașinile-unelte.

Prima revoluție industrială

Secolul al XVIII-lea reprezintă secolul în care se petrec numeroase schimbări și în ceea ce privește viața politică, cu modul de gândire și de acțiune, precum noul concept politic bazat pe ideea de libertate din cadrul Epocii Luminii, războiul de eliberare a coloniilor din America de Nord, Revoluția Franceză ș.a.m.d.

Schimbările au atins diferite laturi ale societății, fiind notabile în ceea ce privește evoluția economiei. În anul 1769...

A doua revoluție industrială

În plină epocă a tehnicii în care ne aflăm acum este poate greu să apreciem evoluția acestui proces în cuprinsul secolului al XVIII-lea, însă trebuie să menționăm că acest proces a avut o evoluție relativ lentă. În preajma anilor 1870 se puteau observa încă în Anglia semne ale vechii activități economice tradiționale, un număr încă relativ mare de întreprinderi slab mecanizate și un transport care se baza încă pentru distanțele mai scurte pe forța de tracțiune animală. În Franța se poate constata același lucru pentru...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in