Regimuri politice totalitare

Regimurile totalitare au fost impuse în secolul al XX-lea atât în mai multe state din estul și centrul Europei, dar și din afara acesteia.

Accesând acest material despre regimurile totalitare, vei afla care sunt ideologiile care au stat la baza acestora și prin ce se caracterizează. Pentru a-ți însuși mai ușor toate aceste informații interesante, vei putea consulta mai multe fotografii vechi.

Regimurile politice totalitare au apărut în secolul al XX-lea și se împărțeau în regimuri de extremă stângă (comuniste) şi regimuri de extremă dreaptă (fasciste). Ideologia acestui tip de regim politic are la bază concepțiile lui Karl Marx și ale lui Friedrich Engels, formulate în secolul al XIX-lea și dezvoltate ulterior de Lenin și Stalin.

Regimurile de extremă stângă au avut, astfel, ca ideologie politică marxismul, în care statul devine conducătorul societății prin intermediul partidului unic. Proprietatea privată a fost desființată, terenurile agricole și industria trecând în proprietatea statului. Personalitățile și elitele sunt persecutate și anihilate, promovându-se clasa muncitoare ca și conducătoare a societății.

Regimurile politice totalitare de extremă dreaptă au

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in