Regimurile politice postbelice

Secolul al XX-lea a fost marcat de multe evenimente importante, care au contribuit la modelarea situației politice de astăzi.

În acest material despre regimurile politice postbelice, vei afla informații interesante despre regimurile democratice și cele totalitare impuse după Cel De-Al Doilea Război Mondial în statele europene și în cele extraeuropene.

Astfel, vei înțelege de unde se trag rădăcinile ideologiilor care au stat la baza acestor regimuri politice postbelice, cum au fost adoptate și prin ce se caracterizează. Pentru a-ți însuși mai ușor toate aceste informații despre regimurile politice postbelice, vei putea consulta fotografii vechi și poze.

Citește acum „Regimuri politice postbelice” și te vei descurca mult mai bine la ora de istorie din clasa a 10-a!

Secolul al XX-lea între democraţie şi totalitarism

În secolul al XX-lea, au avut loc ample modificări politice, trecându-se de la democrație la un regim nou, totalitar. Astfel, odată cu încheierea celui De-al Doilea Război Mondial, lumea a fost împărțiță între cele două mari regimuri politice, și anume între cel democratic și cel totalitar. Cele două curente prezintă deosebiri nu doar în ceea ce privește practicile politice, ci și în ceea ce privește ideologia.

Marile ideologii care s-au confruntat în această perioadă sunt liberalismul, fascismul și comunismul.

Conform scrierilor lui Marx și ale lui ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in