România în Primul Război Mondial
România a participat și ea la Primul Război Mondial, deși nu chiar imediat după izbucnirea acestuia. Implicarea ei a avut un impact pozitiv asupra configurației sale administrativ-politice, schimbându-i-se radical granițele la finalul Primului Război Mondial.
Pentru a afla mai multe informații despre situația României în Primul Război Mondial, citește acest referat intitulat România în Primul Război Mondial. Acesta îți va fi util pentru rezolvarea testelor de la istorie, dar și a cerințelor de la examenul de Bacalaureat. Citește mai multe informații despre România în Primul Război Mondial în acest referat.
Perioada neutralității (1914-1916)
În anul 1883, România a aderat la Tripla Alianță, rămânând un membru fidel al acesteia până la izbucnirea războiului. România s-a îndepărtat treptat de această alianță, la începutul secolului XX, după ce relațiile cu Austro-Ungaria s-au agravat, motivul fiind situația românilor din cadrul monarhiei dualiste.
După izbucnirea Primului Război Mondial, la 3 august 1914, a avut loc la Sinaia un Consiliu de Coroană. Regele Carol I, alături de alți oameni politici ai vremii, au dezbătut poziția pe care trebuie să o adopte România în război. Deși Consiliul nu are un rol hotărâtor, regele României a ținut cont de părerile...