Viața economică și socială
Societatea perioadei interbelice a cunoscut multe schimbări pe plan economic, politic, social și artistic. De exemplu, marea criză datorată căderii bursei de pe Wall Street din 1929 a avut un impact deosebit nu doar asupra situației economice la nivel mondial, dar și asupra calității vieții cetățenilor. De asemenea, afirmarea mișcării feministe a modificat ordinea socială cunoscută până atunci, conferindu-i femeii un nou rol în societate.
Accesând acest material, vei putea afla mai multe informații despre marea criză, mișcarea feministă, dadaism și multe alte aspecte care au marcat societatea perioadei interbelice.
Consecințele crizei economice
Perioada interbelică este perioada cuprinsă între cele două războaie mondiale, și anume între anii 1918-1939. La nivel mondial și mai ales european, finele primei mari conflagrații mondiale a adus cu sine un bilanț dezastruos în ceea ce privește pagubele materiale (aprox. 400 miliarde de dolari) și viețile umane (în jur de 100 milioane vieți pierdute și numeroși răniți și invalizi de război). Economia europeană este ajutată să iasă din impas prin împrumuturile contractate în Statele Unite ale Americii. Astfel, Bursa americană de pe celebra Wall Street din New York ajunge capitala financiară mondială.
Căderea bursei americane în 24 octombrie 1929 declanșează o adevărată criză economică la nivel mondial. Această zi a răm...