Afirmarea Statelor Unite ale Americii ca putere mondială

Statele Unite ale Americii a devenit, de-a lungul timpului, o mare putere mondială, datorită dezvoltării sale economice deosebite. Accesând acest material, vei putea afla informații interesante despre expansiunea teritorială a Statelor Unite ale Americii, despre binecunoscutul Război de Secesiune și urmările sale și despre situația politică din secolul al XIX-lea și de la începutul secolului XX. Astfel, vei înțelege cum au reușit Statele Unite ale Americii să își consolideze statutul de putere mondială.

Toate aceste informații sunt însoțite de ilustrații legate de Războiul de Secesiune și de două hărți: una a teritoriilor achiziționate de Statele Unite ale Americii în această perioadă și alta cu granițele trasate în timpul Războiului de Secesiune.

Citește acum „Afirmarea Statelor Unite ale Americii ca putere mondială” și te vei descurca mult mai bine la ora de istorie!

Dezvoltarea economică a americanilor

Celor șase mari puteri europene care s-au afirmat la cumpăna secolelor al XIX-lea și al XX-lea – Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Austro-Ungaria și Rusia – li se alătură curând două state extra europene, și anume: Statele Unite ale Americii și Japonia.

Statele Unite ale Americii ajung la un nivel de dezvoltare economic care le permite expansiunea continentală prin cumpărarea unor teritorii deținute de Franța (Louisiana în 1803), Spania (Florida în 1819), Anglia (Oregon în 1849) sau Rusia (Alaska în 1867) și preluarea detașată a locului întâi mondial. De asemenea, Statele Unite obțin Alaska de la Rusia în 1867, anexează Hawaii în anul 1895 și în 1898, Filipine, Puerto-Rico și Cuba. Astfel, aceștia instituie controlul asupra n...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in