Imperiul napoleonian (1804-1815)

Dacă ai de întocmit un referat sau dacă vrei să te pregătești mai bine pentru lecția care are ca temă imperiul napoleonian atunci citește acest material.

Napoleon Bonaparte este una dintre cele mai importante figuri atât în istoria Franței cât și în istoria universală. Despre principiile sale militare și politice pe care le-a lăsat moșternire, precum și despre victoriile și înfrangerile sale vom vorbi pe larg în toate subcapitolele noastre: ”Consulatul lui Napoleon”, ”Imperiul napoleonian”, Declinul Imperiului lui Napoleon. Campania din Moscova” și ” Influența lui Napoleon asupra popoarelor europene”. 

”Imperiul napoleonian (1804-1815)” este un subcapitol în care îți vom prezenta situația Franței imperiale sub tutela lui Napoleon Bonaparte. De reținut faptul că imperiul napoleonian a început în anul 1804 și s-a sfârșit oficial în 1815, când Napoleon este exilat pentru a doua oară pe insula Sfânta Elena.

Despre anii de glorie precum și despre declinul imperiului napoleonian poți citi mai multe în acest subcapitol.   

Succesele sale militare și diplomatice îi vor aduce lui Napoleon numirea ca prim consul pe viață, în urma unui plebiscit, în 4 august 1802. Numirea aceasta va fi notată și în noua constituție a anului X. Doi ani mai târziu, în mai 1804, a fost proclamat împărat al francezilor, sub numele de Napoleon I, iar la 2 decembrie 1804 a avut loc încoronarea sa în catedrala Notre Dame din Paris, în prezența Papei Pius al VII-lea. Premisele acestei transformări se regăsesc atât în situația internă, cât și în cea externă a Franței. Pe plan intern, Fouché deconspiră un nou complot regalist, în timp ce din punct de vedere extern „pacea perpetuă” cu Anglia își cunoștea sfârșitul ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in