Lock

Consulatul lui Napoleon (1799-1804)

Lock

În pagina Consulatul lui Napoleon (1799-1804) îți prezentăm pe larg această perioadă care va marca istoria Franței. Profitând de popularitatea sa imensă survenită în urma succeselor militare avute, Napoleon Bonaparte plănuiește o lovitură de stat.

Se promulgă și o nouă Constituție, care va legitima noul regim impus de Napoleon. Așadar, în anul 1799 începe Consulatul lui Napoleon.

Citește pe larg pagina Consulatul lui Napoleon (1799-1804) și află totul despre această perioadă din istoria franceză.

Plănuirea loviturii de stat

La întoarcerea din Egipt, Napoleon găsește Franța într-un amalgam de frământări economice, sociale și politice. Profitând de prestigiul său și de criza generală în care se afunda Franța, Napoleon va pregăti lovitura de stat, în urma căreia va deveni prim consul în ceea ce va rămâne în istoria Franței perioada consulatului.

Conducerea Directoratului era compusă din abatele Sieyes, Roger Lucos, generalul Moulins, Barras şi Gohier, care era preşedinte. Sieyes şi Lucos îşi prezintă demisia imediat, în timp ce Barras aşteaptă propuneri de colaborare; Gohier şi Molins nu ştiu nimic. În momentul în care Barras demisionează nu mai există putere executivă; opoziția din Consiliul celor 500 este și ea anihilată.

Ab...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in