Franța napoleoniană

Citind capitolul ”Franța napoleoniană”, vei avea ocazia să-ți însușești informații istorice legate de Napoleon Bonaparte.

În ”Franța napoleoniană” profesorii noștri au urmărit drumul parcus de marelui conducător francez, atât pe plan politic cât și militar - de la începuturile sale ca și comandant al armatei franceze în diferite bătălii purtate de țara sa, până la statutul de Prim Consul, Împărat al Franței și în cele din urmă exilat departe de patria sa, pe insula Sfânta Elena.

Citește în continuare ”Franța napoleoniană” pentru a citi pe larg despre cele mai importante evenimente care au marcat viața politică a lui Napoleon Bonaparte. 

De ce studiem tema Frenței napoleoniene?

Napoleon nu a fost doar un genial comandant militar, ci și un om de stat care a pus temeliile noii Franțe. Totodată, prin Codurile napoleoniene și prin Concordat Franța a avut o influență de necontestat asupra Europei, contribuind la schimbările economice, politice și sociale ale țărilor europene: desființarea dependenței personale și a privilegiilor feudale, reforma agrară, administrativă și a armatei au marcat începutul modernizării statelor europene. Ca răspuns la dominaţia franceză va apărea mişcarea naţionalismului. Harta europeană va fi redesenată, din această perioadă datând începutul sau sfârșitul unor state.

Convenţia Naţională a fost înlocuită - după cum am aflat deja - în urma promulgării unei noi Constituții (cea a Anului III- 1795) de un regim politic cunoscut sub numele de ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in