Constituirea Statelor Unite ale Americii

În acest capitol ai posibilitatea de a citi despre constituirea SUA. Îți oferim informații complete - de la contextul și cauzele care au dus la constituirea SUA, până la consecințele interne și externe ale evenimentului.

Îți recomandăm să parcurgi această lecție pentru a-ți completa cunoștințele de istorie sau pentru a întocmi un referat despre constituirea SUA.

Bazează-te pe liceunet pentru materiale de calitate, care te vor ajuta să obții note mai bune la școală, în cadrul orelor de Istorie, dar și în cadrul concursurilor școlare dedicate acestei materii.

Primele colonii

Întâlnirea dintre Lumea Veche și Lumea Nouă (America) înfăptuită prin descoperirea lui Cristofor Columb la 12 octombrie 1492 nu a fost de la început glorioasă, ci dimpotrivă, am putea spune că a fost până la un punct o dezamăgire, mai ales pentru Spania, care nu a găsit numeroasele comori de aur la care visa. Numele de America i-a fost dat noului continent descoperit după Amerigo Vespucci, care a călătorit spre tărâmurile Lumii Noi între anii 1499-1502. Totuși, există unele păreri potrivit cărora ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in