Anul 1848 în Europa

Cunoști principalele evenimente și semnificația Anului 1848 în Europa? Ai nevoie de mai multe informații pentru a face un referat despre anul 1848 și evenimentele care au avut loc pe continentul european?

Acest subcapitol îți va prezenta cele mai importante evenimente cre au avut loc în anul 1848 în Europa: revoluția franceză, revoluția în Germania, revoluția în Imperiul Habsburgic, revoluția în Italia și revoluția în Țările Române. 

Citește aceste pagini pentru o pregătire mai bună pentru examenul de Bac la Istorie.

De asemenea, pentru o mai bună documentare îți recomandăm și ”Referat despre anul 1848 în Europa”.

Situația politică la mijlocul secolului al XIX-lea în Europa se afla sub umbra regimurilor politice absolutiste, cu mici excepții ale unor țări precum Franța, Anglia sau Belgia unde se afirma liberalismul. Imperiile multinaționale, Habsburgic și Țarist, țineau încătușate popoare dornice să-și afirme idealurile naționale.

Liberalismul şi naţionalismul își reconsiderau forțele cu prilejul crizei economice europene (1845-1848), manifestată îndeosebi în agricultură: recoltele cerealiere au fost deosebit de slabe în 1845-1848, datorită secetei și apoi inundațiilor, ceea ce a dublat prețul grâului și a crescut prețul celorlalte alimente; în Germania îmbolnăvirea cartofului a afectat țărănimea întrucât ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in