Lock

Holocaustul

Lock

Aici îți prezentăm pe scurt istoria Holocaustului.  Însă, dacă vrei să afli mai multe despre ce anume a generat Holocaustul și urmările acestuia, citește și Referatul despre Holocaust și Referatul despre Holocaustul în România.

Nazismul și antiseminismul

La originea holocaustului a stat politica rasistă dusă de regimul nazist. Relațiile dintre arieni și ceilalți au fost interzise în anul 1935, iar trei ani mai târziu a avut loc Noaptea de cristal când în întreaga Germanie mulți evrei și-au pierdut proprietățile, au fost uciși sau deportați în lagărele de concentrare. Politica antisemită a fost urmată și de alte state antifasciste.

Pentru evrei s-au organizat ghetouri unde aceștia trăiau în condiții inumane. Supraviețuitorii erau obligați să muncească în industria de război. Pe timpul conflagrației mondiale, naziștii au pus în practică soluția finală, adică exterminarea în masă a evreilor din lagărele de concentrare de la Dachau, Auschwitz, Buchenwald etc. Cei care nu puteau să muncească erau uciși încă de la intrarea în lagăr, fiind deposedați de bunuri și trimiși în camerele de gazare unde erau exterminați cu un pesticid, cyclon B. Trupurile erau aruncate într-o groapă comună sau arse în crematorii. De altfel, mulți au fost supuși unor testări în scopuri medi...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in