Cromozomii și cariotipul uman

În această lecție despre cromozomii și cariotipul uman vom discuta în detaliu despre acest subiect omis de atâtea ori (până acum, de fiecare dată când am vorbit despre diviziunea celulară, am pomenit despre cromozomi, dar nu am stat niciodată să-i definim în detaliu). Vă vom prezenta istoria, nomenclatura și structura cromozomilor, focusându-ne atentia pe părțile principale din alcătuirea acestora, precum și rolul pe care îl îndeplinesc în timpul diviziunii celulare.

Tot în această lecție vom discuta despre cariotipul uman, unde vom aborda teme precum numărul normal de cromozomi la oameni, aspectul normal al cromozomilor și modul de aranjare al acestora, atât în timpul diviziunii celulare, cât și după criteriile date de biologi. Vom discuta pe scurt despre câteva anomalii care pot apărea la nivelul cromozomilor, cât și niște metode de cercetare folosite pentru a-i studia.

Accesează lecția despre cromozomii și cariotipul uman pentru o introducere în subiect al geneticii umane pe care il vom aborda în următoarele câteva lecții, înarmează-te cu multă rabdare, atenție dar și curiozitate, și alătură-te profesorilor noștri pentru a explora genetica umană!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in