Lock

Manual de Genetică

Lock

Genetica este o parte din materia de biologie și se studiază în ultimul an de liceu. Inclusiv programa de Bacalaureat include noțiuni legate de genetică. Pentru a-ți ușura înțelegerea geneticii,  a fenomenelor genetice care au loc la nivel molecular și la nivelul organismului uman, îți explicăm pe rând fiecare dintre temele majore din genetica de liceu.

Aici găsești informații de bază și extinse din genetică, cu definiții, explicații, imagini și scheme, pentru ca tu să ai resursele necesare pentru a aprofunda materia de genetică. Le vei găsi în acest manual, împărțite sub următoarea formă:

 • genetică moleculară: acizi nucleici (acid dezoxiribonucleic și acid ribonucleic), organizarea materialului genetic, reglajul genetic;
 • genetică umană: gonomul uman, fenotipul uman, diversitatea genetică, mutageneză și teratogeneză, imunogentica, bioetica în genetica umană.

Paginile manualului sunt următoarele:

Aceste lecții au scopul de a te ajuta să înțelegi cum funcționează limbajul de bază al vieții așa cum o cunoaștem noi. Totodată, aceste lecții te pot ajuta să observi imensa complexitate a vieții. Toate lecțiile studiate până acum la bio, de la poziția mușchilor și a oaselor în corp la sistemele complexe de apărare care ne ocroteșc organismul, precum și alte aspecte pe care știința încă nu le-a descoperit sau nu le poate încă înțelege, sunt scrise în codul nostru genetic, ca într-o măreață „carte a vieții”.

Te sfătuim să citești cu atenție fiecare lecție și să revii ori de câte ori este nevoie la părțile pe care nu le-ai înțeles pe deplin. Genetica este o materie complicată, dar poate fi ușurată cu mult dacă înțelegi de la început principiile care stau la baza acestei materii. Îți dorim o lectură plăcută!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Manual de Genetică

[4]
Review-urile utilizatorilor
 • 10/26/2022
  Scris de Elev in clasa a 12-a
 • 04/01/2021
  Scris de Elev in clasa a 9-a
 • 01/12/2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
 • 10/12/2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a