Manual de Fizică pentru Clasa a X-a

În acest manual de fizică pentru clasa a X-a îți punem la dispoziție explicații clare a unora dintre cele mai importante teme din fizica ce se învață la liceu. Explicațiile sunt însoțite de exemple și desene, pentru a-ți fi mai ușor să înveți.

Primul capitol cuprinde elemente de termodinamică. În primul rând, îți explicăm ce presupune teoria cinetico-moleculară. Apoi, detaliem principiul I al termodinamicii și transformările de fază/de stare.

Capitolul al doilea prezintă curentul electric. Aici se află explicații cu privire atât la curentul continuu, cât și la curentul alternativ. De exemplu, găsești informații referitoare la puterile în curentul alternativ. Acestea sunt puterea aparentă, puterea activă și puterea reactivă.

Iată un scurt fragment din materialul pe care îl vei găsi accesând acest eBook:

Rezultate ale transformărilor de fază în natură

Ploaia

Se formeaza cand norii trec prin straturile reci de aer, iar vaporii se condenseaza si cad pe pamant sub forma de picaturi. Ploile sunt necesare vietii plantelor. Ele curata aerul de praf si îl racoresc. 

Bruma

In noptile senine si reci, de toamna sau de primavara, corpurile de pe pamant se racesc foarte mult. Vaporii de apa care vin în atingere cu aceste corpuri se condenseaza ...

Notă! Acest eBook este în curs de actualizare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Manual de Fizică pentru Clasa a X-a

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.