Bolile sistemului respirator

Pentru capitolul de patologie a sistemului respirator trebuie să cunoașteți următoarele afecțiuni:

Chiar dacă în unele din manualele voastre nu apar decât gripa, emfizemul și fibroza, noi vă oferim și câteva informații despre astmul bronșic, ca să aveți mai multe opțiuni și pentru că este o afecțiune extrem de importantă a sistemului respirator.

Atât gripa cât și emfizemul, fibroza și astmul bronșic vor fi explicate după următoarea structură: definiții, mecanisme de producere și cauze, semne și simptome, încheind prin scurte noțiuni de tratament.

Afecțiunile respiratorii sunt printre cele mai frecvente patologii la toate grupele de vârstă, dar în special pentru non-născuți, copii mici și bătrâni pot avea manifestări periculoase care pot pune viața în pericol. De aceea este foarte important să înțelegeți ce fel de afecțiuni sunt gripa, emfizemul, fibroza și astmul bronșic, cum sunt produse și cum se manifestă ele, precum și câteva noțiuni minime de tratament.

Sfatul nostru este să vă alegeți cel puțin o afecțiune dintre cele de mai sus pe care să o stăpâniți bine pentru Bac, întrucât puteți găsi întrebări la subiectul III bazate pe patologia sistemului respirator. 

Spor la învățat!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in