Reproducerea umană

Aici începe capitolul nostru despre reproducerea umană. Puteți citi despre cum începe viața umană, încă de la debutul procesului de fertilizare, despre cum migrează zigotul și în final despre implantarea zigotului în vederea dezvoltării sarcinii.

Puteți citi și despre cum, în timpul reproducerii la om, cei doi gameți: ovulul cu 23 de cromozomi și spermatozoidul cu cei 23 de cromozomi ai săi, se contopesc pentru formarea zigotului, cu număr complet de 46 de cromozomi, și despre cum cromozomii X și Y determină sexul fătului.

Completați-vă cunoștiințele dobândite despre reproducere la om, citind pe pagina următoare ce se întâmplă în continuare pe parcursul sarcinii și nașterii.

Citește acum pagina noastră despre reproducerea la om.

Reproducerea umană este procesul prin care se asigură producerea de organisme noi asemanătoare părinților. Are loc prin fertilizare sau fecundare, prin care gametul feminin (ovulul) se contopește cu gametul masculin (spermatozoidul) și se formează zigotul. Fertilizarea are loc la nivelul trompei uterine, în treimea externă, adică la capătul dinspre ovar al porțiunii ampulare a trompei.

Fiecare gamet conține jumătate din numărul de cromozomi ai organismului (celulă haploidă) astfel încât, în momentul fertilizării,...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in