Vaginul și vulva

Pe această pagină aveți câteva informații utile despre anatomia vaginului ca parte a aparatului genital feminin. Este foarte important să înțelegeți exact unde se localizează fiecare structura a aparatului reproducător și ce rol are fiecare, chiar și anatomia și fiziologia vaginului. Toate aceste organe funcționează ca un tot unitar, fiecare îndeplindind un scop. În acest caz, vaginul participă la procesul reproducerii umane, fiind organul copulației. 

În continuarea lucrării precum și a vaginului, găsim organele genitale feminine externe, grupate sub termenul de vulvă: muntele pubian, labiile și organele erectile. Aceste informații despre vulvă vă completează noțiunile despre aparatul genital feminin, pe care le-ați acumulat până acum.

Aflați și despre funcțiile fiecărei structuri a vulvei și veți înțelege mai apoi cum lucrează întregul aparat genital feminin.

Vaginul

Vaginul sau vagina este un conduct musculo-membranos, organul copulaţiei, dar care serveşte şi pentru eliminarea fluxului menstrual şi la trecerea fătului în momentul naşterii.

Vaginul este un conduct cilindric turtit în sens antero-posterior de cei 2 pereţi care delimitează un spaţiu virtual, cavitatea vaginală. Are o lungime medie de 8-9 cm.

Localizare

Este un organ unic, situat în porţiunea inferioară şi mediană a cavităţii pelvine. Anterior vine ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in