Uterul și trompele uterine

Aceasta este lucrarea noastră despre trompele uterine. Chiar dacă trompele uterine par doar niște simple mijloace de legătură între ovar și uter, tocmai în această funcție rezidă importanța lor. La nivelul trompelor uterine se asigură captarea și deplasarea ovocitului eliberat în urma ovulaţiei, precum și procesul de fecundație și nutriție a zigotului. În continuarea drumului desemnat de trompele uterine, destinația zigotului este uterul.

Localizarea și fixarea acestuia la nivel pelvian, dimensiunile și forma uterului, precum și elemente de structură externă și internă (perimetru, miometru, endometru) sunt de asemenea explicate în această lucrare. Aflați care sunt rolurile îndeplinite de uter și citiți noțiuni foarte importante de prevenție a dezvoltării cancerului de col uterin. Profesorii noștri au inclus imagini care să meargă mână-n mână cu explicațiile date, totul pentru a vă ușura înțelegerea materialului dat. 

Trompele uterine

 

Trompele (tubele sau oviductele) uterine captează ovocitul şi asigură deplasarea acestuia către cavitatea uterină. Tot la nivelul trompelor, are loc și procesul de fecundare în treimea laterală, iar zigotul format migrează spre cavitatea uterină în vederea implantării.

Localizare şi mijloace de fixare:

Sunt situate la marginea superioară a ligamentelor largi în continuarea coarnelor uterului, deci poziţia lor depinde foarte mult de cea a ligamentelor largi şi a uterului. Porţiunea lor medială este mai fixă, în timp ce porţiunea laterală poate cădea în cavumul retrouterin.

Dimensiuni și structură externă: 

Au o lungime d

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in