Patologie: Chisturile ovariene

Chisturile ovariene fac parte din paleta de afecțiuni ale aparatului genital feminin. Chiar dacă aceste chiste ovariene nu apar în manualele voastre la capitolul despre patologia sistemului reproducător, ne-am gândit că vă va prinde bine să aveți mai multe opțiuni de afecțiuni, în special pentru Bacalaureatul la Anatomie și Fiziologie, Genetică și Ecologie umană.

Trebuie să cunoașteți afecțiuni ale tuturor sistemelor organismului, chiar și ale sistemului reproducător pentru Bac.

Puteți folosi informațiile din această lucrare despre chisturi ovariene pentru a vă pregăti pentru Bac și pentru temele și proiectele pe care le aveți de făcut pentru clasă. 

Chisturile ovariene pot apărea la orice vârstă, de la perioada neo-natală până la postmenopauză. Aproape toate sunt benigne și dispar de la sine după câteva luni, sunt cazuri rare în care unele dintre ele pot avea potențial malign sau pot duce la complicații.
Caracterul benign sau malign al unui chist se referă la modelul său de proliferare, adică modul în care crește și se dezvoltă. Dacă o tumoră este benignă, sau necanceroasă, atunci ea este o formațiune circumscrisă, bine delimitată, care adesea prezintă o capsulă ce o separă de țesuturile înconjurătoare, pe care nu le invadează. Celulele care o formează sunt foarte asemănătoare celulelor...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in