Patologie: Anexita și vulvo-vaginita

Anexita și vulvo-vaginita sunt afecțiuni ale aparatului reproducător feminin, care se regăsesc atât în materia de Biologie pe care o parcurgeți în liceu cât și în materia care trebuie învățată pentru Bac.

Anexita presupune inflamația anexelor uterine: trompele uterine și ovarele, dar rar este singulară. De multe ori, anexita se însoțește te inflamații ale uterului, alcătuind o entitate patologică numită boală inflamatorie pelvină. Cel mai frecvent aceasta se produce prin ascensionarea bacteriilor din mediul extern până la nivel uterin.
Vulvo-vaginita presupune inflamații ale vulvei și vaginului și poate fi produsă atât de agenți infecțioși cât prin reacția de hipersensibilitate a organismului față de diverse substanțe.
Atât anexita cât și vulvo-vaginita se însoțesc de simptome extrem de incomfortabile. Pe de cealaltă parte pot fi prevenite respectând niște norme de igienă, respectiv tratate eficient. Citiți despre toate acestea în lucrarea noastră de mai jos.

Colul uterin împarte tractul genital feminin:

  • într-o porțiune superioară, deasupra colului: uter, trompe uterine și ovare 
  • și una inferioară, sub col: vagin și vulvă. Inflamația tractului genital feminin superior poartă denumirea de boală inflamatorie pelvină, iar a celui inferior de vulvo-vaginită.
  1. Anexita

Definiție: Anexita reprezintă inflamația anexelor uterului, mai exact

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in