Osteogeneza și rolul oaselor în organism
Vrei să cunoști mai multe informații despre osteogeneză și care este rolul oaselor în organism?
Accesați această pagină pentru a citi despre osteogeneză și cele două tipuri de osificare: desmală sau encondrală. Osificarea encondrală este responsabilă de creșterea anumitor oase în lungime, pe când osificarea desmală este responsabilă pentru creșterea anumitor oase în grosime. Fiecare tip de osificare este responsabilă pentru generarea și creșterea unor oase specifice.
Aflați care sunt aceste oase și cum se desfășoară osificarea în lucrarea noastră despre osteogeneză de mai jos.
Osteogeneza
Ostrogeneza este procesul în urma căruia se dezvoltă oasele și începe în jurul săptămânii a 6-a de viață embrionară și se continuă de-a lungul vieții într-un ritm dictat de nevoile de creștere ale organismului. Osificarea se finalizează în jurul vârstei de 20-25 de ani, dar procesele de generare osoasă...
Vrei să afli modul de formare a țesutului osos? Vrei să înțelegi ce este osificarea sau osteogeneza? Tot aici vei găsi toate informațiile de care ai nevoie despre rolul oaselor în organism.
Osteogeneza și rolul oaselor în organism
Deși sistemul osos este considerat componenta pasivă a locomoției, oasele sunt organe vii, care reacționează la stimuli din mediul înconjurător prin creștere, modelare, regenerare.
În opinia comună, scheletul uman are 206 oase (au fost înregistrate variații până la 213, pe seama coastelor sau vertebrelor). Cum se formează ele și care sunt funcțiile oaselor, precum și despre capacitatea lor de regenerare, aflați citind în continuare în subcapitolul despre osteogeneză și rolul oaselor în organism.
Osteogeneza...