Meningita și encefalita

Meningita și encefalita sunt două afecțiuni de tip inflamator ale sistemului nervos central, care apar în materia voastră la capitolul despre afecțiuni ale sistemului nervos central și, de asemenea, intră și la examenul de Bacalaureat.

Parcurge această lucrare și vei învăța despre: definiția meningitei și encefalitei, cauzele cele mai frecvente ale acestora, semnele și simptomele specifice meningitei și encefalitei, precum și câteva noțiuni de tratament ale acestor două afecțiuni.

Meningita și encefalita sunt două afecțiuni ale sistemului nervos central. Cel mai frecvent se manifestă sub forma unor infecții cauzate de bacterii, virusuri sau alte microorganisme. Ele pot apărea independent sau pot chiar coexista, caz în care se vorbește despre meningoencefalită. Meningita reprezintă inflamația meningelui, în timp ce prin encefalită se înțelege inflamația țesutului nervos. 

Cauze

Deși cele două afecțiuni au anumite caracteristici comune, ele se deosebesc în multe privințe. Se deosebesc, în primul rând...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in