Hemoragiile cerebrale

Aceasta este pagina noastră despre hemoragii cerebrale unde poți găsi informații care să vă ajute la realizarea unui referat. Veți întâlni acest subiect în manualele voastre la subcapitolul de patologie a sistemul nervos și cu siguranță informațiile de mai jos vă vor prinde bine și la Bacalaureat. Pentru început, descriem vascularizația la nivelul sistemului nervos central, ca voi să vă puteți face o idee despre sediul acestor hemoragii cerebrale. Apoi enumerăm cauzele hemoragiilor cerebrale:

  • traumatismele
  • anevrismul cerebral, alături de cauzele și simptomele acestuia. Ruptura anevrismului cerebral poate surveni în orice moment, dacă sunt prezenți factorii predispozanți necesari; cum ar fi tensiunea crescută, de exemplu.
  • accidentul vascular ischemic și hemoragic, definiția accidentului vascular cerebral și simptomele specifice

Finalizăm această lucrare prin a vă enumera semnele și simptomele principale ale hemoragiilor cerebrale, fie că provin din anevrisme cerebrale sau accidente vasculare cerebrale și cum se tratează acestea, mai ales recuperarea pe termen lung a defectelor dobândite în urma unei hemoragii cerebrale (o temă destul de populară atunci când facem un referat despre sistemul nervos).

Sistemul nervos central beneficiază de o foarte bogată vascularizație, cu aproximativ 20% din debitul cardiac direcționat spre acesta. Pentru o mai bună înțelegere a patologiei legate de vascularizația sistemului nervos, este necesară o trecere în revistă a principalelor ramuri arteriale care irigă encefalul. Astfel, se întâlnesc două sisteme majore vasculare:

  1. Sistemul carotidian, alcătuit din ramuri ale arterei carotide interne: artera oftalmică, artera cerebrală anterioară, artera cerebrală medie, artera...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in