Lock

Patologie

Lock

Aici începe secţiune noastră de patologie a sistemului nervos. Chiar dacă pare un capitol dificil, este pe atât de interesant. Fiind vorba de sistemul nervos, aceste afecţiuni au manifestări extrem de diverse, complet aparte faţă de celălalte afecţiuni pe care le veţi învăţa. Sperăm ca aceste detalii să vă menţină curiozitatea trează şi astfel să vă fie mai uşor să învăţaţi aceste afecţiuni.

În acest subcapitol vă explicăm 4 tipuri de afecţiuni dintre cele mai comune ale sistemului nervos: 

Afecţiunile sistemului nervos au fost deseori vizate în anii trecuţi la Bacalaureatul de Anatomie şi Fiziologie, Genetică şi Ecologie, în special la subiectul III. De asemenea, profesorii solicită teme de genul: boli ale sistemului nervos central pentru realizarea de referate. Cu siguranţă vă va prinde bine să citiţi aceste informaţii, însoţite de explicaţiile profesorilor noştri, pentru ca voi să înţelegeţi mai bine şi să reţineţi mai uşor aceste afecţiuni ale sistemului nervos.

Puteţi folosi aceste informaţii atât pentru temele, referatele şi proiectele pe care le aveţi de făcut pentru orele de Biologie, cât şi pentru a vă pregăti pentru Bacalaureatul la Anatomie şi Fiziologie, Genetică şi Ecologie.

Abordăm fiecare afecţiune a sistemului nervos după aceeaşi schemă: precizăm definiţia bolii, cum se produce ea, manifestările ei şi câteva noţiuni interesante despre tratament.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in